Един час бягане, добавя 7 часа към живота ви, казват учените

 

Един час бягане, навън, във фитнеса, или у дома(на бягаща пътека), добавя 7 часа към живота ви, казват учените.

Бягането, не може да ви направи безсмъртен, но може да намали опасността от преждевременна смърт, като подобри вашето здраве.

Изследване, направено в Университета в Айова, показва, че всеки час бягане може да удължи живота ви до седем часа. Резултатите от изследването бяха публикувани в списанието на Американския колеж по кардиология и резултатите дойдоха с много конкретни резултати.

По време на 15-годишно проучване са настъпили 3413 смъртни случая, от които 1 217 сърдечно-съдови смъртни случая. В групата от хора, които са били изследвани, 24% са били практикуващи бягане. За сравнение с тия, които не са бягащи, бегачите са имали 30% и 45% по-нисък процент на риск, от общия процент на сърдечно-съдовата смъртност, което след направените изчисления показва 3 години по-голяма продължителност на живота.
Извода от направените анализи, показва ползите от бягането, за намаляване на рисковете от смъртност при хората. Били са взети предвид разстояние, честота, количество и скорост, в сравнение с движението, което извършват не-бегачите.

Вече, всички знаем, че малко ежедневни упражнения удължават живота, но очевидно само пет до десет минути джогинг, или бягане на ден са достатъчни, за да свалят опасността от „преждевременна смърт“ с цели 40%.

И така, как изчислиха тия 7 часа?

Работещите хора имат среден “активен живот” от 40 години. Ако един човек бяга по два часа седмично, това значи, че около 6 месеца от този активен живот преминават в бягане.

Учените са изчислили, че времето, което сте прекарали в джогинг, или бягане, ще добави 3.2 години към живота ви. След, като извадите времето, прекарано в бягане, ще ви останат нетно 2,8 години, което от своя страна, се свежда до 7 допълнителни часа живот, за всеки час прекаран в бягане.