Какви са ползите от сутрешните тренировки?

Искате ли да знаете, защо е добре да тренирате сутрин?

Тогава продължете да четете тази статия, тук ще прочетете за някои страхотни ползи от сутрешната тренировка.

Говорейки за тренировки и упражнения, възниква и въпроса кое е най-доброто време за тренировка? Най-доброто време е времето, в което можете да тренирате последователно. Започването на деня ви със сутрешна тренировка е фантастичен начин да направите денят си освежаващ и ведър. Създаването на навик за провеждане на сутрешна тренировка е най-доброто решение да останете във форма и здрави.
Да, хубаво е да се излежавате в леглото до късно и възможно най-дълго отлагайки сутрешната тренировка за по-късно, но ако придобиете навик да тренирате сутрин, ще се чувствате много по-добре, по-бодри и по-фокусирани по време на работния ден, освен това ще се радвате на много ползи за вашето здраве.

Едно хубаво сутрешно изпотяване може да ви донесе един хубав и здравословен начин на живот, така че е време да спрете да заглушавате звъненето на будилника си, сутрин, да станете, да облечете екипа си и да раздвижите тялото си. В следващите редове, ще може да прочете за някои страхотни ползи за вашето здраве, които ще ви харесат и насърчат да тренирате сутрин:

ЗДРАВОСЛОВЕН НАВИК
След, като сутрешна тренировка се превърне за вас в навик, ще почувствате много подобрения на здравословното състояние на вашето тяло. Според изследванията са необходими около два месеца, за да свикнете с някой нов навик, като след това, той става част от ежедневието ви. За да установите здравословен навик, започнете деня си с тренировка сутрин.

ИЗБЕГНЕТЕ ЛЕТНИТЕ ГОРЕЩИНИ
През горещите летни дни, сутрините остават най-подходящото време за тренировки. Най-горещата част от деня е между 10:00 и 16:00, така че избягвайте всякакви физически натоварвания на открито през този период. Правете упражненията си рано сутрин, за да останете свежи, като избягвате най-горещите часови зони.

ПРИЛИВ НА ЕНЕРГИЯ
Сутрешните тренировки са най-добрите начини да се подготвите за деня, с повишена енергийна доза. Сутрешната тренировка повишава енергийните нива и увеличава вашия умствен фокус, така че да можете да прекарате един продуктивен ден в офиса си. Сутрешната тренировка ще ви направи по-енергични от чаша чай или кафе.

ПОДОБРЕНО НАСТРОЕНИЕ
Ще се почувствате много по-щастливи и по-оптимистични след ранна сутрешна тренировка. Сутрешната тренировка, си има и други предимства тя стимулира отделянето на някои много полезни за здравето химикали, а това са: серотонин, ендорфини и допамин, които са преки виновници за подобряването настроението. Известен факт е, че когато започнете деня си с нещо хубаво и ползотворно, настроението ви остава добро.

ПО-СПОКОЕН СЪН
Вечерните тренировки затрудняват заспиването през нощта, защото повишават ендорфините в тялото ви, докато сутрешната тренировка обикновено въздейства ползотворно и подобрява съня. Проучване е доказало, че хората, които тренират рано сутрин, имат по-добър сън от тези, които са тренирали късно вечер. С ежедневната, сутрешна тренировка, вие ще усетите всички ползи, които спокойният сън ще ви донесе.

КАЖЕТЕ СБОГОМ НА СЛАБОСТИТЕ СИ
Дневните физическите упражнения, намаляват хормона на глада, но ранната сутрешна тренировка прави нещо вълшебно. Проучванията показват, че апетита на хората, които предпочитат тренировки рано сутрин, се събужда много по-трудно от към примамливите изображения на храна, с които ни обсипват от всички страни. Ранните сутрешни тренировки ви правят по-фокусирани, затова копнежа ви към нездравословни храни намалява.

ПО-НИСКО КРЪВНО НАЛЯГАНЕ
Сутрешните упражнения са доказан източник на много ползи за здравето. Редовните сутрешни упражнения са един много добър и доказал се начин за предотвратяване на хипертония(високо кръвно налягане). Проучванията показват, че ранните сутрешни тренировки са по-добри, тъй като спомагат за понижаване на кръвното налягане. Изследователите са открили, 10% спад на кръвното налягане при тези, които редовно правят сутрешни упражнения. Интересното е, че този процент на по-ниско кръвно остава през целия ден.

НАМАЛЯВА СТРЕСА
Не ви ли звучи прекрасно да стигнете до офиса си без да сте нервни и под стрес? Затова побързайте и настройте будилника си за тренировка рано сутрин. Ако направите сутрешната тренировка, преди да изпълните каквато и да е друга задача, ще понижи нивата на кортизол в тялото ви. Тренировката също така е от полза за намаляване на напрежението чрез отпускане на мускулите, една отлична борба с негативните ефекти, които стресът оказва върху вашето тяло.

КОНТРОЛИРАНИ НИВА НА КРЪВНАТА ЗАХАР
Контрола на нивата на кръвната захар би бил голям успех, особено ако имате диабет. Редовните тренировки могат се превърнат в предизвикателство и проблем за хората с диабет, тъй като упражненията променят нивата на кръвната захар. Проучване заключава, че редовното изпотяване по време на сутрешната ви тренировка е безопасна възможност за хора с диабет тип 1. Учените са установили, че нивото на кръвната захар при пациент с T1D е относително високо сутрин, така че сутрешната тренировка спомага да се нормализира.

МУСКУЛЕН РАСТЕЖ И ПО-МАЛКО БОЛЕСТИ
Събуждайки се от сън, нивото на тестостерон в тялото ви е на най-високите си нива. Тестостеронът е показател, че тялото ви е в отлична позиция за изграждане на мускулна маса. За да получите качествена мускулатура, възползвайте се пълноценно от сутрешната тренировка. Упражненията, дори кратките тренировки, подсилват имунната система, която от своя страна не позволява да се разболеете. Така че, започнете деня си, като подсилите имунната си система с тренировка. Надявам се, че ако успеете превърнете ранната си сутрешна тренировка в навик, ще изградите една добра мускулатура и ще се радвате на здравословен начин на живот.