5-те най-чести грешки при тренировката на прасците, които правят много трениращи

Възползвате ли се максимално от тренировката си за прасци? Ако сте като повечето трениращи, вероятно отговорът е, Не, но вие просто не го знаете. Сигурен съм обаче, че бихте искали да имате малко по-големи, красиви и добре изразени прасци, с които да се гордеете, а те от своя страна са един от най-важните фактори за впечатляващо и симетрично развито тяло. И обратно, ако имате чифт малки, тънки прасци, подобни на колчета, и особено ако вашите бедра и глутеуси са големи и мускулести, може да се почувствате доста депресиращо, когато си погледнете краката в огледалото. И така, какво можете да направите, за да отключите потенциала за растеж на тези упорити мускули, в случай, че нямате генетика, на каквато се радват някои хора без да са прилагали върху тях някаква специална тренировка, но тях бихме могли да ги сложим в графа, изключения?

За съжаление, дори да тренирате 6 пъти седмично във фитнеса и да се храните правилно, това не е достатъчно, за да се сбъднат мечтаните от вас резултати. На първо място, е добре да знаете, че прасците често са слабо място в резултат на генетиката, по-точно казано, много е вероятно те да са вашата генетично слаба мускулна група. Забелязали ли сте, че някои хора могат да изградят страхотни прасци с относително малко работа върху тях?
Хората са с различна мускулна структура и съответно е нормално да постигат различни резултати дори ако започнат по едно и също време, дори ако тренират заедно по една и съща тренировъчна програма, затова е редно да не забравяте, че анатомията на тялото си е голям плюс. Ако искате да имате добри резултати, докато тренирате прасците си, ще трябва да се съобразите с този важен фактор. Затова трябва да знаете, че добрата тренировка на прасците, започва с един кратък урок по анатомия.

Прасецът, започва точно под коляното и се спуска надолу зад пищяла, преди да завърши в по-висока или по-ниска позиция спрямо пищяла. По-простичко казано, някои хора имат видно по-къси прасци, които още на пръв поглед се вижда как стоят високо горе спрямо пищяла, а други имат по-дълъг мускул, който се захваща по-надолу спрямо пищяла. Хората с по-къси мускули на прасеца и по-дълго сухожилие ще имат проблем, при тях прасците ще нараснат по-трудно, докато тези с по-дълъг мускул ще имат значителен напредък за по-кратък период от време. Това обаче не означава, че момчетата с по-високи и по-къси мускули на прасеца, няма да могат да изградят хубави прасци – това просто означава, че ще трябва да използват определени тактики, за да увеличат максимално развитието им, в следствие на, което ще имат по-оптимални резултати.

Тази статия, е насочена основно към това да откриете евентуални възможни грешки, които сте правили досега. Грешките в тренировката на прасците са доста чести, така че не се притеснявайте и прочетете тази статия, за да научите как да дадете на тези мускули необходимия тласък, който заслужават.

1. Не вдигате достатъчно тежко

Това е най-честата грешка, която хората допускат в тренировката си за прасци. Вашите прасци извършват огромно количество дейност през целия ден – не забравяйте, че те издържат цялото ви телесно тегло по време на всички дневни физически дейности, 24/7. Така че, ако искате да накарате тези лоши момчета да растат, ще трябва да работите с малко по-големи тежести. Но го правете така, че да можете да изпълнявате цяло движение с пълна амплитуда, от най-долна точка на разтяган, до най-горна точка на свиване, а не половин движение, да не говорим, че съм виждал много пъти хора, които слагат големи килограми, а движението им е 1/4, по време на цялата серия. Може да се изпълни половин движение, но чак след, като сте достигнали невъзможност за изпълнение пълно движение.
Но да се върнем пак към килограмите. Ако не го направите, не сложите по-големи килограми и не излезете от комфорта си с леки килограми, вие няма да може да стимулиране хипертрофия на мускула, а това от своя страна няма да доведе до растеж. Едно добро упражнение, като за начало може да е, машината седнал Калф – това е едно чудесно и много ефективно упражнение, което ви дава възможност безопасно да натоварите прасците си с по-голяма тежест, без да подлагате на излишен стрес гръбначния си стълб.

2. Малко повторения

Не ви предлагам изключително голям обем на работа, макар че може на някои от вас, които са свикнали да правят малко повторения дори тези, които ще ви предложа да им се сторят много, но мога да ви гарантирам, че ако вдигате тежко и правите малко повторения, никога няма да достигнете нивото, което искате, особено, като се има предвид продължителните работа, която вашите прасци извършват ежедневно придвижвайки вашето тяло от точка А до точка Б. Затова малкия обем на работа, няма да може да доведе до нужния стрес на вашите прасци и по този начин те няма да има какво да ги подтикне към растеж. Затова вместо това, трябва да им дадете нещо, с което те не са свикнали. Няма да допуснете грешка ако изпълнявате изпълнявате упражненията си за прасец с голямо тегло и правите 30 повторения на серия, напротив точно така ще постигнете прогрес. Като се има предвид казаното по-горе, има и още нещо, коет трябва да направите, за да получите максимален ефект при изпълнение на движението. На всяко повторение задържайте за секунда в най-долно положение на петата при разтягане(контра шпиц) и за две секунди в най-горно положение при повдиганата пета. Много е вероятно, докато изпълнявате 30 повторния по този начин да достигнете невъзможност за изпълнение на пълно повторение по време на серията, когато това стане, продължете с набор от по-къси и по-бързи повторения за да изпомпате и изморите мускула докрай.

3. Без мускулни крампи

Въпреки, че това може да ви се стори излишно за споменаване, трябва да се каже, защото много трениращи не умеят да го направят правилно. Когато тренирате прасците си, трябва да се съсредоточите на 100% върху мускулната контракция. Изпълнявайте цялото движение бавно и контролирано, както повдигащата част, така и спускащата част, и не забравяйте да изпомпвате прасците възможно най-дълго, чак докато крампират, до схващането им.

Разтегнете и натегнете всеки един от прасците си по-отделно. Освен това, за да увеличите изпомпването, както и да увеличите подвижността им, разтегнете напълно прасците си между сериите, веднага след серия с големи тежести. Изпълнявайте свободни изпъвания и разтягания(щпиц и контра-шпиц), между сериите за да удължите както страничните, така и медиалните глави на мускула. Можете да го правите и застанали на пръсти на някое стъпало със собственото си тегло. Това също ще ускори възстановяването на мускула и ще стимулира растежа му още повече.

4. Тренировка на прасеца само веднъж седмично

И отново, да споменем, че тъй като вашите прасци са свикнали да изпълняват много работа ежедневно, придвижвайки вашето тяло през целия ден, би трябвало да разбирате, че тренировката им само веднъж седмично, няма как да е достатъчна, за да стимулира значителен растеж. Освен това, ако тренирате прасците си само в деня, когато тренирате краката си, имайте предвид, че когато стигнете до тях, те ще бъдат вече твърде изморени от другите упражнения за крака. Често пъти, отговорът на проблема „не растящи прасци“ е просто в добавяне на втори тренировъчен ден на прасците през седмицата, което ще ви даде възможност да ги натоварите по-правилно и по-ефективно, като по този начин насърчите растежа им.

5. НИСКИ ТЕСТОСТЕРОННИ НИВА

Следите ли нивата си на тестостерон? Защото, ако не сте, това може да ви попречи да изградите тялото на мечтите си, както и да попречи на развитието на прасците ви. Има редица неща, които можете да направите, за да увеличите естествено нивата на тестостерона си, а някои от най-добрите начини включват добавяне на по-тежки базови упражнения към вашата рутинна тренировка, подобряване на вашата диета чрез добавяне на повишаващи тестостерона храни, както и разбира се, вземане на качествени хранителни добавки за повишаване на тестостерона. Повишаването на нивото на тестостерона, ще има чудесен ефект върху цялостния ви напредък и резултати, дори ако производството на тестостерон е стабилно и в норма, в никакъв случай няма да навреди ако стимулирате още повече!