Може би, диетологът на Конър Макгрегър знае как да се освободим от захарната зависимост

Джордж Локхарт е специалист по хранене, който съветва топ спортистите за това с, което могат, или не могат да се хранят. Той също е диетолог на Конър Макгрегър, и както такъв, може би е най-подходящият човек, да бъде попитан как можеш да се справим със силата на захарната зависимост.

Според скорошно проучване в Университета на Северна Каролина, в САЩ, средностатистическият човек, всеки ден натоварва организма си с около 300 калории от добавената захар в продуктите. Освен това, около 20% от американското население консумират над 700 захарни калории дневно.

Някои диетолози имат едно спорно твърдение, че бялото вещество, наречено захар, е не по-малко пристрастяващо от кокаина във всеки един аспект и е доста трудно да се откажем от него. И когато дойде време да премахнеш захарната си зависимост, Джордж Локхард знае много добре за какво става на въпрос.

Той обяснява: “Това е нещо като Праграф- 22*, защото захарта те кара да копнееш за още захар. Колкото повече захар консумирате, толкова повече захар ще искате. Сигурно много пъти ви се е случвало, когато сте били гладни, да опитате нещо сладко, като някой бонбон например… и веднага си казвате: “О Да, искам още.” Това е, нещо като безкрайна жажда.”

И колкото и странно да ви звучи, Джордж казва, че спасението от желанието за захар идва под формата на една проста подправка, която всички ние имаме в нашите кухненски шкафове – канела.

Съветът на Джордж, е да добавите една чаена лъжичка канела в малко вода, за да видите как апетитът ви за захар ще изчезне. Звучи странно, но според Джордж, това е начинът да изкорените захарната си зависимост.

Според него, канелата спомага за регулирането на нивата, на инсулина и изравнява инсулиновите върхове, което означава, че е по-малко вероятно да “нападнете” сладките неща, когато се появят пред очите ви.  

 

* Параграф-22: е роман на Джоузеф Хелър, от който е произлиза тази фраза “параграф 22″, която се е превърнала в идиоматична, и се използва за ситуация без изход, „порочен кръг“.